1-
كوبان ونصف من الدقيق
2- ن
صف ملعقة صغيرة ملح
3-
50 جرام خميرة جافة4- ن
صف كوب لبن5-
كوب ونصف ماء دافئ6-
ملعقة كبيرة زيت
*******************************************
الطريقة1- في البدايه ضعى الدقيق في وعاء كبير +عمل حفرة في وسطه
ضعي الخميرة في وسط الحفرة
ثم صبي اللبن والماء فوق الخميرة في الحفرة (مع مراعاة ان تكون حرارتهما دافته)
ثم ضعي الملح في كوب كبير به ماء واعملي علي ذوبانه ومن ثم ضعي فوقه الزيت وصبيهما فوق الخليط
وقومى بالعجن لمده عشر دقائق كمحترفة في فن تصنيع البيتزا(قومى بالعجن براحة اليدين وليس عن طريق الاصابع)
........................................
2-ضعي العجينه في وعاء مرشوش بالدقيق او كيس بلاستيك مدهون بالزيت
واتركيها لمده ساعة او حتى يتضاعف حجمها وتخمر
***************************************
هى دى عجينة البيتزا يارب تكون عجبتكم وبالهنا والشفا
انا علي طول بعمل العجينة دى لحد ما البيت كله زهق من البيتزا
ومش هسيبكم غير لما بيتكم انتوا كمان يزهق منها ههههههههههههههههههههههههههههههههمتنسوش بقا الحاجات اللي هتحطوها علي البيتزا
اى حد فيكم عايز اى طريقه يقول وانا والكتاب في الخدمة
البيتزا ( بالبطاطس-بعيش الغراب - المودزريلا -التوست -بالخضروات المشكله - بالفلفل الرومى - بالتونة - والبيتزا المكسيكية - البيتزا بالانشون والبيض -الجمبري - بالاناناس والبسطرمة )
: